Kom igång med bingo!

Det är inte svårt att börja spela bingo. Reglerna är enkla, och spelet är lätt att följa med i. Men ändå så tappar våra bingohallar spelare i strid ström. Skälet till att det är på det viset är inte att bingo skulle vara tråkigt, eller att folk helt enkelt tröttnat. Det beror på att svenska lagar sätter käppar i hjulet, och att många därför vänder sig till internet och börjar spela nätbingo. För den som aldrig spelat på nätet förut, kan det te sig lite skrämmande. Att surfa runt på olika nätsidor, och eventuellt köpa något i en nätbutik är en sak; men om man inte riktigt vet hur det går till att spela på internet så kan det kännas svårt att veta hur man ska börja.

Men det är precis lika lätt som att handla i en nätbutik, och kräver inga förkunskaper, förutom att det kanske hjälper om du vet hur bingo spelas ute i verkligheten. Det gäller bara att hitta en nätbingohall som verkar trevlig, och sedan är det i princip dags att börja spela. Vanligtvis får du en liten summa, eller ett antal frispel, bara genom att registrera dig, så att du kan prova på lite, innan du bestämmer dig för om du vill stanna eller inte. Nätbingohallar brukar också erbjuda en extra bonus första gången du sätter in pengar, vanligtvis så att de matchar det belopp du sätter in så att du får dubbelt upp att spela för.

Det finns dock en del skillnader jämfört med bingo ute i verkligheten. Bland annat finns där ofta flera olika former av bingo, som du kan välja att spela på. Den mest populära bingoformen på nätet är variantbingo, som är en sorts extrastor bingo med 3 brickor och flera vinstchanser. Att lära sig reglerna för dessa är inga problem, då de alla i princip går ut på att du kryssar för nummer på en eller flera brickor. En annan skillnad är att du vanligtvis kan välja att datorn automatiskt ska kryssa för dina nummer automatiskt. Detta för att du ska slippa musarm, och för att du ska kunna följa med i chatten. Det är dock inget krav, och hur mycket du pratar bestämmer du själv. Det kan dock vara en god idé att hålla ett öga på vad som försiggår där, eftersom olika små ”minitävlingar”, med vinster, ibland annonseras.

Detta är i princip vad du behöver veta för att komma igång med nätbingon. Allt som återstår är att leta reda på en nätbingohall som du tycker verkar passa dig, och börja spela.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search