Reglerna i bingo

Bingo är ett av världens enklaste spel. Detta är ingen kritik: att ett spel är enkelt säger absolut ingenting om hur roligt det är. Och ett spel som roulette är till exempel inte ett dugg mer avancerat. Att det är enkelt betyder bara att det är lätt att sätta sig in i reglerna, och börja spela och ha roligt.

Grunden i bingo är din bingobricka. Den består av fem gånger fem rutor, där varje ruta innehåller en siffra. Dock brukar mittrutan ofta vara blank. Spelet går sedan till som så att en bingoutropare drar olika nummer, ”bollar”, varefter han läser upp numret, som du då sedan kryssar för på din bricka, om det finns där. För att göra det enklare för dig att hitta numret, är varje bingobricka försedd med bokstäverna B I N G O högst upp, över varje rad. Säger då bingoutroparen ”B 12” så vet du att du ska titta efter i den första kolumnen.

Målet i spelet är sedan att få bingo, det vill säga fem i rad. Denna rad kan vara placerad hur du vill: vågrätt, lodrätt eller horisontellt (dock ej diagonalt!). Den lycklige ropar så ut ”bingo”, och är omgångens vinnare. Svårare än så är det faktiskt inte att spela bingo. Det finns dock vissa varianter av bingo, som mönsterbingo och variantbingo, men dessa är i grund och botten samma spel och spelas på samma sätt. I mönsterbingo gäller det att fylla ett förtryckt mönster, medan variantbingo är en mastodontvariant, där det gäller att fylla en hel bricka.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search