Variantbingo

Det finns fler varianter av bingo än den vanliga, som vi spelat i Sverige sedan 1960-talet. På nätet är det faktiskt så att de som föredrar klassisk bingo är i minoritet. Den vanligaste formen av bingo är i stället variantbingo. Skälet till att den är så populär beror på att det dels tar längre tid att spela, och att du får flera vinstchanser. Det hela tar inte slut bara för att någon fått bingo, utan fortsätter ett bra tag till.

Spelet är lite mer komplicerat än vanlig bingo, men det är inte mer än att du lär dig hur spelet fungerar på en minut eller två, och tar det två minuter så beror det främst på att du läser lite mer noggrant. I variantbingo så får du en bingobricka, som består av tre olika bingobrickor. Inget nummer förekommer på mer än en bricka. Spelet går sedan till som vanlig bingo: bollar dras, och du kryssar för nummer. Den som först fått en rad vinner sedan det första priset. Men spelet slutar inte där, utan fortsätter tills någon fått två rader. Detta ger givetvis ytterligare ett pris. Sedan följer tre rader, fyra rader och slutligen en hel full bricka, som ger den största vinsten. Att få fem rader, men på olika brickor räknas inte.

Som du märkte var det inte så svårt att följa med. Du är redan ett fulländat variantbingoproffs, redo att ta nätets olika bingohallar med storm, och upptäcka hur roligt och spännande variantbingo kan vara. Spänningen ökar successivt, i och med att ni kommer närmare att någon får en full bricka.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search